Kerst en Nieuwjaarsmenu 2017-2018

AFHAALGERECHTEN KERST EN NIEUWJAAR  
    2017-2018

 

 

FEESTMENU:

Toast champignons

 Gegrild brood – bospaddenstoel – venkel – zeetong – kreeft - mayonaise van herfsttruffel

Consommé van schaaldieren*

Coquille – langoustines – bloemkool – romanesco - buikspek - eekhoorntjesbrood

Gevulde tarbot

Oester - moes van groene kool – wintergroenten - lichte jus met curry

Fazant fine champagne

Witloof – andijvie – schorseneer - gerookt spek - kroketjes van de bout

Snoepreep

Chocolade – nougatine – macaron – mousse passievrucht  - mangoijs

 

 

Menu 4-gangen: €63

Menu 5-gangen ( +*): €73

 

HAPJES:

 

KOUD (Alle koude hapjes kant en klaar in een glas)

Sushi van bloemkool en tonijn met krokant witloof en wasabivinaigrette                                                                                                     € 2,40

Rolletje van rundcarpaccio en ganzenlever met kingkrab en brocccolipesto                                                                                               € 3,50

Tapenade van aubergine, ansjovis, linzen en zongedroogde tomaat met foccacia toastjes                                                                        € 8,50

(Potje van 300g voor +/- 10 personen met 40 foccacia toastjes)

WARM                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Bitterbal van verse- en gerookte paling in ’t groen met kruidenmayonaise (frituur)                                                                                       € 3,00

Kroketjes van osso buco  (frituur)                                                                                                                                                                   € 2,00

Gegratineerde creuseoester met champagne, schorseneer en witloof  (oven-grill)                                                                                       € 2,60

 

 

VOORGERECHTEN:

 

KOUD

 Rijkelijke salade van kreeft  en ganzenlever, granny smithappel en groene asperges                                                                                  € 30,00

Cocktail van handgepelde grijze garnaal                                                                                                                                                        € 16,00

Rolletjes van rundcarpaccio en ganzenlever met kingkrab en brocccolipesto                                                                                                € 3,50

 

WARM

Consommé van schaaldieren, taartje van coquilles en langoustines op een bodem van bloemkool                                                             € 20,00

en romanesco, buikspek en bospaddenstoel                                                                                                    

Toast champignons: gegrild brood, bospaddenstoel met kreeft en zeetong                                                                                                  € 26,00

Tarbot gevuld met oester en moes van groene kool in een ragout van wintergroenten                                                                                 € 23,00

Peterselie-pastinaaksoep met gerookte zalmsnippers en broodkorstjes (per liter)                                                                                        € 10,00

Kreeftensoep met witloof, kreeft en bospaddenstoel (per liter)                                                                                                                      € 12,00en

 

HOOFDGERECHTEN:

 

VIS

Kabeljauw gegratineerd met Lubbeekse mosterd, aardappelpuree, preislierten met bospaddenstoel                                                           € 22,00

en vleesjus met balsamico                                                                                                                                                      

Tarbot gevuld met oester en moes van groene kool in een ragout van wintergroenten                                                                                  € 27,00

Warme kreeft (kreeft 500g/pp) met bospaddenstoel,groene asperge  en lintpasta                                                                                         € 33,00                                                                               

 

VLEES

Filet van hert met rolletjes van rode kool en spek, bloedworst met kweepeer en knolselderpuree                                                                   28,00

Fazant “fine champagne” met witloof in verschillende bereidingen, kroketjes van de bout                       

 met schorseneer en spek                                                                                                                                                                                 € 23,00

 

GROTE FEEST :

 

Wij selecteerden een aantal gerechten die u makkelijk kan opwarmen in oven en microgolfoven. In combinatie met één of twee chafing dishes kan u zelf een warm buffet samenstellen waaraan iedereen  zichzelf kan bedienen. Hieronder een aantal gerechten die hiervoor zouden kunnen dienst doen. U kan dit combineren met een koud voorgerecht en/of soep uit ons aanbod.

 

VIS

Warme kreeft (halve Canadese kreeft 300g/pp) met bospaddenstoel,groene asperge

 en lintpasta met olijfolie en parmezaan              (€5,00 pp supplement)               

Kreeft, zeewolf en grijze garnaal in een ragout van fijne groenten en tomaat met preistoemp

Kabeljauw gegratineerd met Lubbeekse mosterd, aardappelpuree, preislierten met bospaddenstoel

en vleesjus met balsamico                                                

 

VLEES

Fazant “fine champagne” met witloof in verschillende bereidingen met stoemp van aardappel en schorseneer met gekonfijte bout

Stoofpot van lamscurry met courgette, champignons en tomaat met gebakken rijst

Vol-au-vent van Mechelse koekoek

Speenvarkenrug met wintergroenten, gesmolten aardappel en vleesjus met truffel

Voor een buffet van 3 gerechten en vanaf 12 personen. Prijs per persoon                                                                                                       25,00  

Huur chafing dish + brandpasta per stuk                                                                                                                                                               € 12,00  

Bijkomend vragen wij ook een waarborg afhankelijk van de hoeveelheid uitgeleend materiaal                                                

 

NAGERECHTEN:

Kroketje van Vlaamse rijstpap, mousse van abrikoos, siroop van bruine suiker en saffraanijs                                                                               €6,00

Crème brûlée met vanille en saffraan                                                                                                                                                                      €7,00

Snoepreep: chocolade-nougatinereep met mousse, macaron en mango-ijs                                                                                                           €8,50

 

 

PRAKTISCH:

Bestellingen kunnen uitsluitend via mail kerst@kok-koen.be gedaan worden.

Bestellingen zijn slechts geldig na betaling van 30% voorschot op rekeningnummer GKCCBEBB/ BE78 0688 9868 1886 Belfiusbank op naam van Kok-koen / Koen Lienard / Helstraat 3 / 3211 Lubbeek-Binkom.

Resterend bedrag contant te betalen bij afhaling.

 

Bestellingen voor 24 en 25 december uiterlijk op 20  december.

Bestellingen voor 31 december en 1 januari uiterlijk op 27 december.

 

Afhaling op 24 december en 31 december tussen 15u30 en 17u00.
Afhaling op 25 december en 1 januari  tussen 11u00 en 12u30.

 

Afhaaladres:

Kok-koen, Helstraat 3,  3211  Binkom.

 

Onze gerechten zijn eenvoudig op te warmen. Er wordt bij elke bestelling een volledige handleiding meegeleverd. In het menu worden 2 broodjes per persoon voorzien. Indien u allergisch of overgevoelig bent aan een bepaalde voedingsstof mag u ons steeds contacteren. Wij doen graag de nodige aanpassingen.

Hoewel wij er naar streven het opwarmen van onze gerechten zo eenvoudig mogelijk te maken vraagt het toch een minimum aan tijd en inspanning. Het is dan ook (voor uzelf) aangeraden om voor het hele gezelschap zoveel mogelijk dezelfde gerechten te kiezen.